Magneetit

Magneetit

Ranuan eläinpuiston magneetit esittävät Ranua Zoon eläinlajeja kesällä ja talvella. Magneetin kuvan reunassa on Ranua Zoo logo. Magneetin voi kiinnittää esimerkiksi jääkaapin oveen. Magneetin koko on 5 x 7 cm ja siinä on lakkapinta.

Ostamalla Ranuan eläinpuiston tuotteita tuet eläinpuiston eläinten hyvinvointia sekä rahoitat luonnosta loukkaantuneina löytyneiden eläinten hoivaeläintoimintaa.


Näytä yhdellä sivulla
Lajitteluperuste:

Magneetin koko 5cm x 7cm

Magneettiosa on kiinnitetty kuvan takapuolelle ja kuvan pinta on lakattu.

Leppoisa RanuaZoon maskotti Jonne Jääkarhu on rennosti tallusteleva ja vieraille ystävällisesti murahteleva jääkarhuhahmo. Jonnen voi tavata kesälomien, hiihtolomien ja pääsiäisloman aikana Ranuan eläinpuistossa.

6,00 €
Magneetin koko 5cm x 7cm

Magneettiosa on kiinnitetty kuvan takapuolelle ja kuvan pinta on lakattu.

Jääkarhu on kunnioitettavan komea, jäälakeuksien eittämätön valtias. Jääkarhut elävät arktisten alueiden rannikoilla ja pohjoisten merten jäälakeuksilla. Jääkarhut elävät yksikseen lukuun ottamatta pentujensa kanssa kulkevaa naarasta. Poiketen pohjoisista ruskeakarhuista jääkarhut eivät nuku talviunta, vaan ovat aktiivisia läpi vuoden.

6,00 €

Magneetin koko 5cm x 7cm

Magneettiosa on kiinnitetty kuvan takapuolelle ja kuvan pinta on lakattu.

Kettu on hyvin sopeutuvainen ja neuvokas eläin ja sitä tavataan kaikenlaisissa elinympäristöissä aina rannikolta tuntureille. Ketut viihtyvät parhaiten siellä, missä kulloinkin on ravintoa saatavilla. Kettu on pääasiassa yö- ja hämäräaktiivinen, mutta tarpeen tullen sen voi tavata ruuanhaku- tai riijuureissulla myös päiväsaikaan.

 

6,00 €

Magneetin koko 5cm x 7cm

Magneettiosa on kiinnitetty kuvan takapuolelle ja kuvan pinta on lakattu.


Ilveksellä ja sen pikkuserkulla, kesykissalla, on monia yhteisiä piirteitä. Hämäräaktiivisuus sekä vaaniva saalistustapa ovat molemmille lajeille ominaisia. Pehmeästi tassutteleva ilves voi vetää kyntensä kissan tavoin tassun sisään. Pystyvätpä ilvekset kehräämäänkin kesykissan tavoin, tosin ääni onkin sitten eläimen koon mukainen.

 

6,00 €

Magneetin koko 5cm x 7cm

Magneettiosa on kiinnitetty kuvan takapuolelle ja kuvan pinta on lakattu.

Joulupukki asustelee Rovaniemen Napapiirillä ja tekee aika ajoin vierailuja Ranuan eläinpuistoon. Kuvassa olevan Sälge-hirvi on joulupukin hyvä ystävä.

Hirvet viihtyvät siellä, missä on ravintoa saatavilla. Kesä- ja talvilaitumien välillä voidaan vaeltaa jopa 100km. Kesäisin hirville ovat mieleen lehtipuuvaltaiset seudut, mieluusti kosteikkojen tai vesistöjen läheisyydessä. Talvella männyntaimikot lehtipuuvesakkoineen voivat kerätä useampien hirvien laumoja talven viettoon.

6,00 €

Magneetin koko 5cm x 7cm

Magneettiosa on kiinnitetty kuvan takapuolelle ja kuvan pinta on lakattu.

Kuvassa uivat jääkarhukaksoset Venus ja Valeska ovat Ranuan eläinpuiston suosituimmat eläimet. Venus ja Valeska ihastuttavat aina yleisöä näyttävillä uintileikeillään.

Jääkarhu on kunnioitettavan komea, jäälakeuksien eittämätön valtias. Jääkarhut elävät arktisten alueiden rannikoilla ja pohjoisten merten jäälakeuksilla. Jääkarhut elävät yksikseen lukuun ottamatta pentujensa kanssa kulkevaa naarasta. Poiketen pohjoisista ruskeakarhuista jääkarhut eivät nuku talviunta, vaan ovat aktiivisia läpi vuoden. Osa jääkarhuista viettää kesän seuraten vetäytyvää jäänreunaa hylkeitä pyytäen, osa puolestaan viettää kesän kuivalla maalla, niukemman pöydän ääressä kuluttaen talven aikana kerättyjä rasvavarastoja.

 

6,00 €

Magneetin koko 5cm x 7cm

Magneettiosa on kiinnitetty kuvan takapuolelle ja kuvan pinta on lakattu.

Kuvan Palle-Jooseppi oli ranuan eläinpuiston pitkä aikainen asukki. Ruokintanäytöksissä Palle-Jooseppi sieppasi tottuneesti eläintenhoitajan heittämiä omenia suuhunsa.

Karhu on lähinnä kasvissyöjä. Marjojen ja pehmeiden kasvinosien lisäksi karhuille kelpaa kyllä lihakin, varsinkin keväisin, kun kasvisravintoa ei ole saatavilla. Ruokavalioon kuuluvat myös hyönteiset ja niiden toukat, hunajaa unohtamatta. Myös haaskat kelpaavat karhuille

 

6,00 €

Magneetin koko 5cm x 7cm

Magneettiosa on kiinnitetty kuvan takapuolelle ja kuvan pinta on lakattu.

Ranuan eläinpuiston ilvekset ovat näytelleet Poika ja Ilves elokuvassa. 

Ilveksellä ja sen pikkuserkulla, kesykissalla, on monia yhteisiä piirteitä. Hämäräaktiivisuus sekä vaaniva saalistustapa ovat molemmille lajeille ominaisia. Pehmeästi tassutteleva ilves voi vetää kyntensä kissan tavoin tassun sisään. Pystyvätpä ilvekset kehräämäänkin kesykissan tavoin, tosin ääni onkin sitten eläimen koon mukainen.

 

6,00 €

Magneetin koko 5cm x 7cm

Magneettiosa on kiinnitetty kuvan takapuolelle ja kuvan pinta on lakattu.

Ranuan eläinpuiston ilvekset ovat näytelleet Poika ja Ilves elokuvassa. 

Ilveksellä ja sen pikkuserkulla, kesykissalla, on monia yhteisiä piirteitä. Hämäräaktiivisuus sekä vaaniva saalistustapa ovat molemmille lajeille ominaisia. Pehmeästi tassutteleva ilves voi vetää kyntensä kissan tavoin tassun sisään. Pystyvätpä ilvekset kehräämäänkin kesykissan tavoin, tosin ääni onkin sitten eläimen koon mukainen.
6,00 €

Magneetin koko 5cm x 7cm

Magneettiosa on kiinnitetty kuvan takapuolelle ja kuvan pinta on lakattu.

Kettu on hyvin sopeutuvainen ja neuvokas eläin ja sitä tavataan kaikenlaisissa elinympäristöissä aina rannikolta tuntureille. Ketut viihtyvät parhaiten siellä, missä kulloinkin on ravintoa saatavilla. Kettu on pääasiassa yö- ja hämäräaktiivinen, mutta tarpeen tullen sen voi tavata ruuanhaku- tai riijuureissulla myös päiväsaikaan. 

 

6,00 €

Magneetin koko 5cm x 7cm

Magneettiosa on kiinnitetty kuvan takapuolelle ja kuvan pinta on lakattu.

Naali kasvattaa talveksi kaksi kertaa kesäturkkia paksumman valkean tai harmaan talviturkin. Myös varpaisiin kasvaa lisää karvaa. Naalin erikoistumisesta kylmään elinympäristöön kertoo myös sen ruumiinrakenne: lämpöä luovuttavat ulokkeet, kuten korvat, kuono, kaula ja häntä ovat pienempiä tai lyhyempiä kuin lämpimillä seuduilla elävillä sukulaislajeilla.

 

6,00 €

Ranua Zoo, Bear - Kipsimagneetti

Suomen karhut elävät pääasiassa havumetsissä. Hämäräaktiivisen karhun voi tavata myös päiväsaikaan ruuanhaussa. Karhut elävät yleensä yksin. Naaras ja uros ovat yhdessä kiima-aikaan kesällä ja emo elää varttuvien pentujensa kanssa yhdessä yleensä seuraavien pentujen syntymään saakka.

Pohjoisten alueiden karhut nukkuvat talviunta. Ne tankkaavat syksyllä lähinnä marjoja syömällä itselleen nahan alle vararavintoa, rasvaa, jota voi olla n. 30-35% karhun painosta. Talviunen aikana karhut eivät syö, juo, eivätkä virtsaa.

Karhu on lähinnä kasvissyöjä. Marjojen ja pehmeiden kasvinosien lisäksi karhuille kelpaa kyllä lihakin, varsinkin keväisin, kun kasvisravintoa ei ole saatavilla. Ruokavalioon kuuluvat myös hyönteiset ja niiden toukat, hunajaa unohtamatta. Myös haaskat kelpaavat karhuille

5,60 € / yksikköä

Ranua Zoo, Moose - Kipsimagneetti

Hirvet viihtyvät siellä, missä on ravintoa saatavilla. Kesä- ja talvilaitumien välillä voidaan vaeltaa jopa 100km. Kesäisin hirville ovat mieleen lehtipuuvaltaiset seudut, mieluusti kosteikkojen tai vesistöjen läheisyydessä. Talvella männyntaimikot lehtipuuvesakkoineen voivat kerätä useampien hirvien laumoja talven viettoon.

Hirvi on erinomaisesti sopeutunut pohjoisen talveen. Suuri koko jo sinänsä turvaa lämpimänä pysymisen ja paksu, osittain ontoista, hyvin eristävistä karvoista muodostunut turkki estää lämmön hukkaa. Pitkät jalat auttavat kahlaamaan syvässäkin hangessa. Sulan maan aikaan kerätty vararavintorasva auttaa niukan talven yli, samoin siirtyminen käyttämään varmasti runsaasti tarjolla olevaa einestä; puiden, varsinkin männyn, versoja.

5,60 € / yksikköä

Ranua Zoo, Lynx - Kipsimagneetti

Ilvekset asuttavat hyvin monentyyppisiä elinympäristöjä, lukuun ottamatta tunturiseutuja ja Pohjanmaan tasaisia rannikoita. Ilvesten saaliseläimet jänikset ja valkohäntäpeurat viihtyvät varsinkin lehti- ja sekametsissä, peltojen reunamilla ja pusikoissä. Niinpä ne ovat myös ilta-ja aamuhämärissä liikkuvalle ilvekselle mieleen.

Ilvekset ovat yksineläjiä; vain emo ja saman vuoden pennut kulkevat yhdessä. Nykyisin varsinkin nuoria ilveksiä voi tavata myös asutuksen läheisyydessä, mutta harvoin piilottelevaa täpläturkkia pääsee näkemään.

5,60 € / yksikköä

Magneetin koko 8cm x 8cm

Magneettiosa on kiinnitetty kuvan takapuolelle ja kuvan pinta on lakattu.

Jääkarhut elävät arktisten alueiden rannikoilla ja pohjoisten merten jäälakeuksilla. Jääkarhut elävät yksikseen lukuun ottamatta pentujensa kanssa kulkevaa naarasta. Poiketen pohjoisista ruskeakarhuista jääkarhut eivät nuku talviunta, vaan ovat aktiivisia läpi vuoden. Osa jääkarhuista viettää kesän seuraten vetäytyvää jäänreunaa hylkeitä pyytäen, osa puolestaan viettää kesän kuivalla maalla, niukemman pöydän ääressä kuluttaen talven aikana kerättyjä rasvavarastoja.

Jääkarhu on valkoinen kesät talvet. Talvipuvussa on paksumpi pohjavilla, kuin kesäpuvussa. Karvat ovat onttoja, joten jääkarhun turkissa on paljon eristävää ilmaa.  Tassunpohjien karvapeite paitsi lämmittää, myös antaa lisäpitoa liukkaalla jäällä. Nahan alla jääkarhulla voi olla jopa 10cm paksu rasvakerros, joka paitsi eristää, myös kelluttaa uivaa karhua. Vararasva on tarpeen myös hätäravintona ruuan käydessä vähiin. Jääkarhulla on huomattavan pienet korvat ruumiinkokoon nähden. Näin lämpöä hukkaava ihon pinta-ala on mahdollisimman pieni. Jääkarhun valkoinen väri vaikeuttaa saaliseläimiä havaitsemasta saalistajaa lumisessa maastossa niin kesällä kuin talvella.

6,60 € / yksikköä