Pehmolelut

Pehmolelut

Ranuan eläinpuiston pehmolelut ovat korkealuokkaisia ja parhaat mallit ovat valikoituneet vuosien varrella. Useista pehmoleluista löytyy eri kokoja.

Ostamalla Ranuan eläinpuiston tuotteita tuet eläinpuiston eläinten hyvinvointia sekä rahoitat luonnosta loukkaantuneina löytyneiden eläinten hoivaeläintoimintaa.


Näytä yhdellä sivulla
Lajitteluperuste:
1 - 30 / 35 tuloksesta

Pituus 22cm

Valmistaja ZooTrend/Prendo

Karhu on lähinnä kasvissyöjä. Marjojen ja pehmeiden kasvinosien lisäksi karhuille kelpaa kyllä lihakin, varsinkin keväisin, kun kasvisravintoa ei ole saatavilla. Ruokavalioon kuuluvat myös hyönteiset ja niiden toukat, hunajaa unohtamatta. Myös haaskat kelpaavat karhuille.

 

19,00 €

Korkeus 30cm

Valmistaja Teddykompaniet

Kettu on hyvin sopeutuvainen ja neuvokas eläin ja sitä tavataan kaikenlaisissa elinympäristöissä aina rannikolta tuntureille. Ketut viihtyvät parhaiten siellä, missä kulloinkin on ravintoa saatavilla. Kettu on pääasiassa yö- ja hämäräaktiivinen, mutta tarpeen tullen sen voi tavata ruuanhaku- tai riijuureissulla myös päiväsaikaan. 

 

23,00 €

Korkeus 23cm

Valmistaja Teddykompaniet

Ketunpennut itsenäistyvät ensimmäisenä syksynään. Jos ravintotilanne on hyvä, voi pentueen naaraat jäädä kuitenkin emojensa elinpiirille. Seuraavana kesänä ”isosiskot” auttavat uuden pentueen hoitamisessa.

19,00 €

Korkeus 24cm

Pituus 31cm

Valmistaja Nature Planet

Naali kasvattaa talveksi kaksi kertaa kesäturkkia paksumman valkean tai harmaan talviturkin. Myös varpaisiin kasvaa lisää karvaa. Naalin erikoistumisesta kylmään elinympäristöön kertoo myös sen ruumiinrakenne: lämpöä luovuttavat ulokkeet, kuten korvat, kuono, kaula ja häntä ovat pienempiä tai lyhyempiä kuin lämpimillä seuduilla elävillä sukulaislajeilla

 

20,00 €

Korkeus 24cm

Pituus 35cm

Valmistaja Nature Planet

Ilveksellä ja sen pikkuserkulla, kesykissalla, on monia yhteisiä piirteitä. Hämäräaktiivisuus sekä vaaniva saalistustapa ovat molemmille lajeille ominaisia. Pehmeästi tassutteleva ilves voi vetää kyntensä kissan tavoin tassun sisään. Pystyvätpä ilvekset kehräämäänkin kesykissan tavoin, tosin ääni onkin sitten eläimen koon mukainen.

 

23,00 €

Pituus 26cm

Valmistaja Vivantti ky

Ahven (Perca fluviatilis) on Suomen yleisin kalalaji ja Suomen kansalliskala. Se on parvikala, joka liikkuu ja etsii ravintoa päivisin parvissa, mutta yöksi se menee yksin pohjalle kasvuston suojaan lepäämään. Ahven on teräväsuomuinen, yleensä vihreäsävyinen kala, jossa on tummia pystyraitoja. Sen väri vaihtelee lähes mustasta vaalean harmaanvihreään. Tummissa vesissä, etenkin paljon humusta sisältävissä vesistöissä ahvenet saattavat olla myös ruskeankeltaisia. Kalan tunnistaa helposti myös puna-oransseista vatsaevistä ja pyrstöstä sekä teräväpiikkisestä selkäevästä, jossa on musta laikku
16,00 €
23,00 €
15,00 €

Husky-laukku

Pituus: 19 cm

Korkeus: 22 cm

Valmistaja: Arctic Merlin

Siperianhusky polveutuu alun perin koillissipearilaisten alkuperäiskansojen jukagirien, korjakkien, kamtsadaalien ja tssktsien rekikoirista, joita myös venäläiset olivat omiin nopeisiin tarpeisiin kehitelleet. Siperianhuskyt ovat rekikoirina ennen kaikkea kestäviä. Ne eivät ole vahvemman ja rotevamman alaskanmammutin kaltaisia kuormanvetäjiä, eivätkä aivan yhtä nopeita valjakkokilpailuissa, kuin alaskanhuskyt

20,00 € / yksikköä

Hauki (Esox lucius) on sisä- ja rannikkovesissä elävä petokala, jonka levinneisyys kattaa suurimman osan pohjoista Euraasiaa ja Pohjois-Amerikkaa. Suomessa se on ahvenen jälkeen vapaa-ajankalastuksen toiseksi tärkein saaliskala kokonaissaaliin painolla mitattuna. Hauki on Ahvenanmaan maakuntakala

20,00 € / yksikköä

Poro on pohjoisessa Fennoskandiassa elävä puolivilli kotieläin, jota laidunnetaan tuntureilla ja metsälapin alueella. Poron kantamuoto on peura(Rangifer tarandus), erityisesti tunturipeura, ja kesyttäminen lienee tapahtunut myöhäiskeskiajalla.

18,00 € / yksikköä
18,00 € / yksikköä
18,00 €

Vaalea poro pehmolelu

pituus 24 cm

Poro on puolikesy kotieläin, joka on kesytetty tunturipeurasta. Vaikka suurin osa poroista vaeltaa vapaana metsissä ja tuntureilla, jokaisella porolla on omistaja. Poron alkuperäistä elinympäristöä ovat tunturialueet. Suomessa poroja tavataan ns. poronhoitoalueella, joka käsittää koko Pohjois-Suomen Oulun korkeudelta alkaen. Nykyisen poronhoitoalueen maisemiin mahtuu tuntureiden lisäksi niin suuria soita kuin etelälappilaisia metsiäkin. 

18,00 €

Ahma pehmolelu

Korkeus 16 cm

Ahmaa tavataan pohjoisella pallonpuoliskolla ympäri maapallon. Kanta on kuitenkin kaikkialla harva ja koko ajan pienenevä. Suomen ahmoista valtaosa elää Pohjois- ja Itä-Suomessa. 1980- ja -90-luvuilla ahmoja on siirtoistutettu myös keskiseen ja läntiseen Suomeen.
Ahma viihtyy niin havumetsissä kuin tuntureillakin. Se käyttää ravinnokseen pääasiassa haaskoja, mutta saalistaa itsekin poroja ja pienempiä nisäkkäitä. Lisäksi ahmat saattavat hyödyntää hirven teurasjätteet ja niille maistuvat myös marjat. Ahmat ovat erittäin liikkuvaisia ja niillä on suuri elinpiiri. Päivässä ne voivat jolkottaa jopa 50 km. Yksinelävä ahma on pääasiassa hämäräaktiivinen.

24,00 €
Toimituksen paino: 168 g

Kettu pehmolelu

Korkeus 24 cm

Sopeutuvaista ja neuvokasta kettua tavataan kaikenlaisissa elinympäristöissä kaupungeista erämaihin. Se viihtyy siellä, missä kulloinkin on ravintoa saatavilla. Ketun pääravintoa ovat myyrät, mutta myyräkantojen ollessa alhaalla kelpaa muukin eläinravinto; hautovat metsäkanalinnut sekä niiden munat ja poikaset, jänikset, sammakot, kalat ja jopa hyönteiset. Myös marjat ja hedelmät sekä haaskat ja kaatopaikkatähteet käyvät ketulle.

25,00 €
Toimituksen paino: 229 g

Jääkarhu pehmolelu

Korkeus 21 cm

Jääkarhut elävät arktisten alueiden rannikoilla ja pohjoisten merten jäälakeuksilla. Ravinnokseen ne saalistavat pääasiassa hylkeitä, mutta niille maistuvat myös lintujen poikaset ja munat ja toisinaan myös ruskolevä. Pentujensa kanssa kulkevaa naarasta lukuun ottamatta jääkarhut elävät yksin. Tiine jääkarhunaaras vetäytyy loppusyksyllä lumiluolaan. Se säästää energiaa tulevien jälkeläisten imetystä varten. Alle puolikiloiset pennut syntyvät keskellä talvea ja viettävät ensimmäiset kuukautensa lumiluolan suojissa emon maidon varassa kasvaen.

21,00 €

Pieni tunturipöllö pehmolelu

Korkeus 14 cm

Tunturipöllön levinneisyys keskittyy pohjoiselle napaseudulle, jossa se saalistaa miltei yksinomaan tunturisopuleita ja myyriä. Pesimäpaikakseen tunturipöllö valitsee puuttoman tunturin laen. Mikäli ravintoa ei ole tarjolla, lähtevät tunturipöllöt vaeltamaan: yleensä itään tai länteen, joskus eteläänkin. Tällöin niitä voi nähdä saaristojen ulkoluodoilla ja jopa kaupunkien kerrostalojen katoilla. Tunturipöllö saalistaa myös valoisaan aikaan, poikkeuksena moniin tiiviisti hämärä- ja yöaktiivisiin sukulaisiinsa. Kesällähän pohjoisilla tunturialueilla on auringonvaloa ympäri vuorokauden ja vastaavasti talvella on jatkuva hämärä.
Tunturipöllöjen vuosittainen esiintyminen vaihtelee ravintotilanteen mukaan; joinakin vuosina esimerkiksi Suomessa ei ole yhtään tunturipöllöä, mutta sopulien huippuvuosina tunturipöllöjä voi jopa pesiä pohjoisimmassa Lapissa. 

14,00 €

Metsäneläimet pöllö pehmolelu

Korkeus 14 cm

 

14,00 €

Valkoinen jänis pehmolelu

Korkeus 13 cm

 

14,00 €

Husky pehmolelu

Pituus 18 cm

14,00 €

Täplikäs ilves pehmolelu

Korkeus 24 cm

Suomessa ilvekset asuttavat hyvin monentyyppisiä elinympäristöjä lähes koko maassa, lukuun ottamatta tunturiseutuja ja Pohjanmaan tasaisia rannikoita. Ilveksen pääravintoa ovat jänikset. Saaliseläimiin kuuluvat valkohäntäkauriit, metsäkauriit, metsäkanalinnut ja pikkunisäkkäät. Poronhoitoalueella ilvekset saalistavat myös poroja. 

23,00 €

Makaava poro pehmolelu

Pituus 25 cm

18,00 €

Tunturipöllö pehmolelu

24 cm

 

23,00 €

Majava pehmolelu

Pituus 30 cm

Majavat elävät vesistöjen varsilla. Veden lisäksi majavien elinympäristövaatimuksiin kuuluu rannalla kasvavat lehtipuut, majavan pääravinto. Puiden lehtien ja kuoren lisäksi majavat syövät myös vesikasveja. Majavat kaatavat isojakin puita ja rakentavat niistä patoja, joilla saavat kotilammen vedenpinnan nousemaan. Myös majavan pesä on rakennettu puun oksista ja rungoista. Pesä on vankkatekoinen ja sen suuaukko on veden alla, joten pedot eivät pääse helposti pesään. Yöaktiivinen majava elää perhekunnissa, johon kuuluu vanhempien lisäksi yleensä saman ja edellisvuoden poikaset.
Suomessa elää kahden eri lajin majavia. Amerikanmajavien pääesiintymisaluetta ovat Keski- Ja Itä-Suomi, lisäksi majavia elää Hämeessä ja Lapissakin. Euroopanmajavia tavataan vain Satakunnan alueella. Kaikkiaan Suomen n. 12 000 majavasta on alkuperäisen euroopanmajavan edustajia vain n. 2000.

22,00 €

Poro pehmolelu

Korkeus 17 cm

20,00 €

Metsäneläimet kettu pehmolelu

Korkeus 12 cm

14,00 €

Metsäneläimet orava pehmolelu

Korkeus 14 cm

14,00 €

Metsäeläimet siili pehmolelu

14 cm

14,00 €

Pieni kani pehmolelu

Korkeus 11 cm

14,00 €
1 - 30 / 35 tuloksesta