Ranua Zoo kuvakollaasi magneetti


Ranua Zoo kuvakollaasi magneetti

5,50


Jääkarhu kuvakollaasi magneetti

Jääkarhut elävät arktisten alueiden rannikoilla ja pohjoisten merten jäälakeuksilla. Jääkarhut elävät yksikseen lukuun ottamatta pentujensa kanssa kulkevaa naarasta. Poiketen pohjoisista ruskeakarhuista jääkarhut eivät nuku talviunta, vaan ovat aktiivisia läpi vuoden. Osa jääkarhuista viettää kesän seuraten vetäytyvää jäänreunaa hylkeitä pyytäen, osa puolestaan viettää kesän kuivalla maalla, niukemman pöydän ääressä kuluttaen talven aikana kerättyjä rasvavarastoja.

Jääkarhu on valkoinen kesät talvet. Talvipuvussa on paksumpi pohjavilla, kuin kesäpuvussa. Karvat ovat onttoja, joten jääkarhun turkissa on paljon eristävää ilmaa.  Tassunpohjien karvapeite paitsi lämmittää, myös antaa lisäpitoa liukkaalla jäällä. Nahan alla jääkarhulla voi olla jopa 10cm paksu rasvakerros, joka paitsi eristää, myös kelluttaa uivaa karhua. Vararasva on tarpeen myös hätäravintona ruuan käydessä vähiin. Jääkarhulla on huomattavan pienet korvat ruumiinkokoon nähden. Näin lämpöä hukkaava ihon pinta-ala on mahdollisimman pieni. Jääkarhun valkoinen väri vaikeuttaa saaliseläimiä havaitsemasta saalistajaa lumisessa maastossa niin kesällä kuin talvella.

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös


Selaa tätä tuoteryhmää: Magneetit